Röviden megfogalmazva, az asztroszkóp egy olyan ábra, amely a horoszkóp információi mellett tartalmazza a csillagképeket is. Tulajdonképpen a horoszkóp “mögött” meg vannak jelenítve a csillagképek, hogy mettől-meddig tartanak, a jegyek hátterében.

Ezzel szeretnék kedveskedni nem csak az asztrozófusok számára, hanem minden asztrológus számára is, hogy az asztrológusok is könnyedén bepillantást nyerhessenek a csillagképek világába.

Fontos tudni, hogy a csillagképek mindig szellemi üzeneteket hordoznak, túl a látható világ fölött, ezért az egyszerű hétköznapi életben nem olyan szembeötlőek – ha szabad ezzel a megfogalmazással élnem.

A csillagképek – és bennük a csillagok – helyzete rengeteg izgalmas (és ingyenes) programmal megtekinthető és kiolvasható, többek között tudom ajánlani a “Stellarium“-ot vagy a “SkyChart III Demo“-t. Én ezeket a programokat használtam fel a csillagképek megrajzolására a napi munkámat segítendő.

Ezt a horoszkópot magamnak készítettem, A3-as méretben, belevéve azon csillagképek nagy részét, amelyekkel dolgozni szoktam. KÖZEL 40 CSILLAGKÉP található rajta!

Ha tetszik – használd egészséggel. (A kos jegye pedig a Pisces (Halak) csillagkép alatt indul.

Asztroszkóp fekete-fehér

Asztroszkóp – jelekkel

Letöltés: Asztroszkóp fekete-fehér – verzió: 1.1

A4-es méretben is minden gond nélkül ki lehet nyomtatni, a megfelelő irányba forgatni, és úgy berajzolni a képletet. A koordináták 1950-re vannak felállítva, s a csillagok 72 év alatt haladnak egy fokot, tehát 1986 után kell gondolatban fél fokkal eltolni a csillagképeket precessziós irányba, de mivel a csillagok orbisa 2-3 fok, ezért nem nyúlunk mellé, ha ezt nem tesszük meg.

A csillagképek neveit itt találhatod meg.