A „Mi vár ránk 2020-ban?” című előadásomon nagyon sokat beszéltem arról, hogy március milyen nehéz időszak lesz, hiszen a Chiron és Lilith együttállása egy különleges, félelmektől és ősi aspektusoktól hemzsegő szakaszt jelöl. Akkor még nem sejtettem, hogy ilyen globális szinten jelenik meg.

A jelenlegi időszakban mindennapjainkat áthatja a félelem. Nem véletlen, hiszen a csillagos égre nézve a két ős-félelem / ős-szenvedés szimbóluma (a Lilith és a Chiron) igen kiemelt pozícióban vannak, együtt állnak, azaz egymást erősítik. A Chiron ős-fájdalmának üzenete az, hogy a szenvedés maga távol tart önmagad fényétől, távol tart a szeretettől és félelem nélküli élettől. Egy olyan mély, belső tudatalatti feszültséget jelent, ami egészen lenyúlik a gyökerekig, a létezés kezdetéig magáig. Tehát ezek, a vírus által megélt tapasztalások valami olyan csengőt nyomnak meg bennünk, ami az egész EMBERISÉGGEL kapcsolatos, az egész emberi lét gyökeréig hatol le.

De mi lehet az ember gyökere, az az alap-pillér, amire minden támaszkodik? Gondolom erre a kérdésre minden szellemi-lelki ember rávágja, hogy a Szeretet. Igen, a szeretet az az alap rezgés amiből nekünk táplálkoznunk kellene. Valójában ez kompromittálódott az évezredek során, ez sérült minden ember lelkében. S ha az asztrológia üzenethez kell nyúlnom, mit láthatunk a csillagos égen, igen kiemelt pozícióban? A Jupiter – a szeretet bölcsességének szimbóluma – érdekes utat jár be, amire figyelnünk kell.

Az idei év igen nagy változást hoz a szeretettel kapcsolatban. De mi is egyáltalán a szeretet? Pont erre a kérdésre adott válaszok azok, amelyek formálódnak. Tapasztalatom szerint sajnos ez a szó éppen úgy elcsépelt, mint az „isten” kifejezésünk. A történelem folyamán szörnyű dolgokat követtek el mind a szeretet, mind isten nevében. Az ember kollektív tudatalattijában lerakódott érzelmek miatt elhatárolódik ezek tiszta formájától.

A bűntudat, a „nem vagyok elég jó”, a „nem érdemlem meg” és hasonló érzések mételyként rágják át minden ember szívét észrevétlenül. Azért fontos kiemelnünk, hogy észrevétlenül, mert általában olyan önsorsrontó programok futnak az emberben, amiknek gyökerét nem fogjuk felfedezni magunkban, hogy mindez a belső bizalom hiánya, a belső szeretet hiánya. Furcsa lesz, de a bizalmat ki kell emelnem, és remélem nem tekinted a szavakkal való játéknak, hanem együtt, közösen megpróbálunk lehatolni ezen kifejezések egy mélyebb szintjére.

Bizalom…

Talán a bizalom jelenti azt, amit igazából annyira keres az ember a „szeretet”-ben. Ez az, ami a Chiron-üzenetben a sérülést jelenti. Ehhez el kell mesélnem Chiron mitológiáját, aki egy Kentaur volt, s születésekor édesanyja eltaszította magától. Így indult földi létezésére, hogy a gyökerei már eleve sérültek voltak, eleve elveszett belőle a belső stabilitás és a szeretet. Hiába próbálta egész életében keresni rá Chiron a gyógyírt, nem találta meg. Akkor került ki ördögi körforgásából, amikor feladta a létezését, amikor elengedte a ragaszkodását fizikai formájához.

Persze ez elsőre nehezen lefordítható, hogy mit is kell nekünk, embereknek tennünk, de talán magyarázattal szolgál arra, ami most történik az emberiséggel. A BIZALOM arról szól, hogy tisztában van az ember, hogy több sejtek összességénél, több egy három dimenziós formánál. Ezt nem lehet megtanítani, ezt nem lehet beprogramozni, ezt csak tapasztalni és élni lehet.

A ma embere elvesztette ezt a bizalmat. Nem bízik a Földben, azaz a gyökereiben, Gaia-ban, az ős-anyában, hogy az táplálja és biztonságban megtartja. Azaz a létéért küzd mindenki, a túlélésért. Az emberiség túlélő módban van, tele félelemmel és kilátástalansággal. S – mint Chiron – keresi a gyógyírt, azaz keresi a boldogságot, ami majd megoldja azt a belső nyomást, a belső félelem hangját majd elhallgattatja. De ezt nem lehet megtalálni. Ha tudnám, hogyan lehet a bizalmat megtanítani, akkor reggeltől estig ezzel foglalkoznék, de ezt gondolatokkal nem lehet átadni, nem lehet meditációval vagy oldásokkal elérni, nem lehet angyaloktól vagy kristályoktól megkapni, sem pedig guruktól, coach-októl megtanulni.

Ezt vagy érzi az ember, vagy nem. És általában nem.

A régi fájdalmak ott élnek mindenkiben. Az elmúlt évezredekben a háborúk, az éhínségek, járványok kialakítottak a kollektív tudatalattiban egy bizalmatlanságot a létezésben, s ehhez mindenki csatlakozik. A félelem és bizalmatlanság sokszor irracionális és megmagyarázhatatlan – pontosan ezért, mert nem a valóságon, nem a MOST-on alapszik, hanem a múlton. És a múlt fájdalmai nem engedik, hogy tovább lépj, a karma ördögi köre zár be újra és újra a szenvedésbe, hogy újra és újra megtapasztald azt, amit eddig tapasztaltál.

Ahogy Chironnak, neked sincs kilépési lehetőséged. Az ősi bölcselet szerint egyetlen választásod van: fel kell adnod saját magad. Hogyan lehet ezt lefordítani? Egyszerűen el kell engedned, hogy mit jelent embernek lenni. Hogy az emberi létezés így és így működik. Ezen persze hiába fogsz gondolkodni, hiába keresel rá racionális magyarázatokat, nem fogsz rá megoldást találni – mint ahogyan az elmúlt évszázadokban senki, a legnagobb gondolkodók sem jöttek rá a boldogság nyitjára – miért gondolod, hogy majd neked sikerülni fog?

Nincs kiút ebből, nincs, amíg olyan ember vagy, akinek hitted magad.

Nem, te nem olyan ember vagy. A te gyökereid TÚLMUTATNAK azon, ahonnan származtatod magad. Nem a Földön születtél. Bár a tested itt jött létre, de az igazi gyökereid nem csak itt vannak. Gaia, a Földanya nem taszított ki téged, folyamatosan szeretne téged táplálni és teljes bőséggel ellátni – csak nem engeded meg. A fájdalmaid és a múlt szenvedéseinek ködén nem látod meg, hogy a Paradicsom nyitva áll előtted – itt és most. Nem lettél kitaszítva a Paradicsomból, ahogy a legősibb tanítások mondják. Csak a bűntudatod miatt nem engeded meg, hogy megtapasztald a Paradicsomot.

S amíg azt hiszed, hogy egy felsőbb hatalom zár el téged az élet csodájától, SOHA nem lesz elég erőd arra, hogy tovább lépj és meghaladd saját magad, mert mindig egy halandó, bűnös embernek fogod hinni magad, aki kénytelen boldogtalanságban és szenvedésben élni, és nem méltó a Szeretetre és a bizalomra. Amíg a sorsodnak kiszolgáltatva, a körülményeknek kiszolgáltatva éled az életed, sosem leled meg a bizalmat. Mert a bizalom pont arról szól, hogy megérted, hogy minden ami veled történik, az érted van. És bízhatsz, hogy a világ megtart téged, hogy a világ táplál téged és nem az ellenséged.

A váltás nagyon nehéznek tűnik, de nyilván nem véletlen az, ami most történik – és nem csak a vírusra gondolok. Sok dolgok zajlik éteri, szellemi szinten az emberiséggel, ami túlmutat a három dimenzión. Gondolj bele, hogy milyen hihetetlen esemény az, hogy több millió (milliárd?) ember van most ara kárhoztatva, hogy saját magával legyen elfoglalva? Pont most, amikor itt az idő a Chiron munkájának befejezésére, azaz az emberi lét meghaladására?

Soha nem volt ilyen az emberiséggel, hogy mindenki el volt zárva a másiktól… s még nem tudjuk, hogy ez hova vezet 2-3 hónap múlva.

* * *

S elmesélek valamit, amin talán le fogsz hidalni, és meglátod, hogy valóban nincsenek véletlenek, és az asztrológia elképesztő precizitással jelöli meg az idő minőségét. Pont akkor, amikor bevezették a világ fejlett országaiban a karantént, akkor váltott jegyet a Szaturnusz. Az a Szaturnusz, amiről annyit de annyit beszéltem előadásaimon. Ismétlésül, ez az égitest mutatja meg, hogy mi a valódi és mire kell fókuszálni ahhoz, hogy az ember egyik élethelyzetből a másikba léphessen. Nem véletlenül hívják a „küszöb őrének”, mert nem léphetsz tovább, amíg valamilyen élethelyzetet nem tettél magadévá 100%-osan.

S a Szaturnusz – a korlátok szimbóluma – belépett az Uránusz uralma alá, a vízöntő jegyébe, a szabadság jegyébe. Micsoda fricska ez, pont akkor, amikor mindenki kénytelen otthon maradni, és kénytelen – minő véletlen – a lényegre fókuszálni. A Szaturnusz egyben a fókusz szimbóluma is, amikor csak egyetlen dologra vagy kárhoztatva, amikor elvágják a lehetőségeid és teljesen korlátozva érzed magad, mert csak a lényeg számít, nincsenek sallangok.

A Szaturnusz a vízöntő jegyében járva a szellemi szabadságra mutat. Amikor a szellemet, a teremtőt kell felszabadítani. Amikor nem terelheted el a figyelmedet mindenféle 21. századi hívásokkal, hanem rá vagy kényszerítve arra, hogy KITÖRJ A BÖRTÖNÖDBŐL. Ez a Szaturnusz a vízöntőben… és te otthon ülsz a karanténban. Micsoda irónia a sorstól, hogy a szabadságra kell fókuszálnod – üzeni az ég – miközben otthon ülsz a 4 fal között. Természetesen lesznek olyanok, akik az idejüket újabb eltereléssel fogják eltölteni. Még több sorozat és facebook, még több alkohol és rettegés… de itt a lehetőség, hogy meglásd a valódi, felszabadító lényeget.

Most élheted meg a legnagyobb szabadságot, hiszen nem kell senkinek sem megfelelnek, csakis saját magadnak. Persze jöhetnek a félelemek a gazdasági recessziótól, a haláltól, vagy bármitől… de pont itt a kulcs, hogy megéld: BÍZZ!

A bizalom, amiről beszéltem most megélhető és megtapasztalható.

A Szaturnusz nem kedves, melengető, simogató üzenetet hordoz: vagy megéled a bizalmat, vagy belehalsz. Nem ijesztgetni akarlak, hiszen a saját felszabadulásod sorsa van a kezedben. Végre kiléphetsz a kollektív emberi hitrendszerből, és végre elengedheted a fájdalmaidat és szenvedéseidet. Ehhez nem kell más, csak hogy bízz.

Hiszen nem maradt másod. Elterelheted magad, vagy tényleg szembenézel azzal az Emberrel, aki lehetsz:

Aki teljes, aki képes teremteni.

Ez az időszak a Teremtő erődről szól, a saját teremtésedbe való visszatalálásról. Hogy maradsz-e fájdalom-ember, félelem-ember, a paradicsomból kiűzetett ember, vagy képes vagy továbblépni a régi mintákból… hiszen a vízöntő jegy az ÚJ dolgokról szól – azokról, amik eddig még nem voltak. Például nem volt olyan a történelem során, hogy minden ember bőségben éljen – ez eléggé új lenne. De ennek a potenciálja most itt van, mindenki számára elérhető és megvalósítható ez az információ.

Ép ésszel fel sem fogjuk, hogy mi minden zajlik most szellemi szinten. Ezért is lettünk bezárva, elzárva a sok eltereléstől. Tehát, ne figyelj arra mi zajlik a facebook-on, ne arra fókuszálj, hanem minél több időt szánj magadra, a saját szellemi utadra… arra, hogy miért vagy itt a Földön és vajon képes vagy-e Chiron-hoz hasonlóan elengedni eddig létezési formádat, a régi embert, aki félt és éhezett… hogy megtapasztald az ÚJ embert, aki képes élni a teremtő erejével.

Csak rajtad múlik, senki máson. Se angyalok, se Isten, se Gaia nem tud neked segíteni.

 

 

Kiss Balázs Kunó